• POPLATOK ZRPŠ

    Vážení rodičia,

    odsúhlasený rodičovský príspevok vo výške 20 € /prvé dieťa/ a 16 € /každé ďalšie dieťa/ je potrebné uhradiť  do 17. 10. 2023 /prípadne podľa dohody s tr. učiteľom/. Ďakujeme.

  • Svetový deň mlieka v školách

    Svetový deň mlieka v školách

    Každý rok koncom septembra si školy pripomínajú výnimočný deň. Je to ,,Svetový deň mlieka v školách“. Podstatou tohto dňa je oslava významu mlieka a zvýšenie jeho spotreby.

    Podľa odborníkov a lekárov z oblasti výživy je mlieko dokonalý a najprirodzenejší nápoj, ktorý je základom výživy človeka už od narodenia. Obsahuje najhodnotnejšie živočíšne bielkoviny, ľahko stráviteľný tuk, cukor, veľa vitamínov a dôležitých prvkov. Práve preto by mlieko a mliečne výrobky mali byť súčasťou nášho jedálneho lístka.

    V našej škole začal tento deň 27. 09. 2023 rozhlasovou reláciou, kde nám žiačka 6. ročníka - Amália Blašková pripomenula dôležitosť pitia mlieka. Žiaci na 1. stupni vyrábali plagát, formou pracovného listu si rozvíjali grafomotorické zručnosti, lúštili tajničku, vyfarbovali mliečne výrobky, tvorili, vystrihovali, lepili a skladali. Na hodinách matematiky žiaci 2.  stupňa riešili príklady s mliečnou tematikou.

    Tento deň je dobrou príležitosťou vyzdvihnúť mlieko ako každodennú súčasť života dieťaťa. V bielom oblečení a s mliečnou desiatou v ruke sme tento príjemný deň ukončili.

  • Oznam pre rodičov

    Vážení rodičia,

    oznamujeme vám, že dňa 03. októbra 2023 t. j. v utorok sa v Základnej škole Partizánska 362 - Nová Ves nad Žitavou uskutoční plenárne rodičovské združenie so začiatkom o 15.30 hod. na dolnej chodbe školy.

    Po skončení plenárneho rodičovského združenia budú pod vedením triednych učiteľov prebiehať triedne rodičovské schôdzky vo všetkých triedach.

    Stretnutie zástupcov RR sa uskutoční o 16.30 hod. v ten istý deň v multifunkčnej učebni na 2. poschodí.

  • Európsky deň jazykov

    Európsky deň jazykov

    V našej škole sme si dňa 26. 9. 2023 pripomenuli Európsky deň jazykov.

    Žiaci 2. stupňa si na hodinách anglického a nemeckého jazyka precvičili používanie cudzích jazykov aj trošku netradičným spôsobom. Hľadali sme najdlhšie slová angličtiny a nemčiny, vypočuli sme si veselé nemecké jazykolamy priamo od nemecky hovoriacich umelcov a aj my sme si poohýbali jazyky na jazykolamoch v slovenčine, češtine, nemčine a angličtine.

    Samozrejme, viedli sme tiež krátke diskusie na tému dôležitosti cudzích jazykov.

    A keďže súčasťou jazyka nie je len hovorená reč, ale aj tá spievaná, zneli našou školou aj cudzojazyčné piesne. Žiaci 2. stupňa si zaspievali pieseň Grün grün grün..., žiaci z 1. stupňa sa zoznámili s piesňou Bruder Jacob .....Are you sleeping? .... Frere Jacques ......Áno, je to stále tá istá pieseň, ale v inom jazyku. A aby sa im táto trojjazyčná pieseň spievala trošku ľahšie, na pomoc našim najmenším prišli aj žiaci 8. ročníka.

    Všetci sme si tento deň veľmi užili a aj vám ponúkame na pobavenie zopár jazykolamov:

    • Give papa a cup of proper coffe in a copper coffe cup.
    • V našej peci myši pištia, v našej peci psík spí.
    • Šel za mnou jeden Řek, a ten mi řek, abych mu řek, kolik je v Řecku řeckých řek.
    • Fischers Fritz fischt frische Fische, frische Fische fischt Fischers Fritz.
    • Black background, brown background.
  • Brána jazykov otvorená

    Aj tento rok sa 25. septembra zapojila naša ZŠ do úžasného podujatia na pôde Gymnázia Janka Kráľa v Zlatých Moravciach zameraného na cudzie jazyky BRÁNA JAZYKOV OTVORENÁ.

    Tohto jedinečného 10. ročníka sa zúčastnili naše žiačky z 8. ročníka

    • Nela Vozárová
    • Nela Kováčová
    • Lívia Drahošová

    Dievčatá súťažili spolu v tíme a riešili rôzne súťažné úlohy ako napríklad priraďovanie euro mincí, spájanie obrázkov, taktiež hrali slovné a obrázkové domino alebo priraďovali texty piesní k interpretom a podobne. Samozrejme, toto všetko absolvovali v cudzích jazykoch. Spomedzi všetkých 26 zúčastnených škôl zo širokého okolia sa umiestnili na krásnom 16 mieste. Srdečne gratulujeme!

    Tento deň bol výnimočný aj v tom, že sme sa počas súťaže mohli stretnúť aj s osobnosťami z politicko-kultúrneho prostredia. Projekt BRÁNA JAZYKOV OTVORENÁ prišli podporiť poslanec Európskeho parlamentu Ing. Ivan Štefanec, MBA, PhD., tlačový atašé americkej ambasády Benjamin Baughman, ako aj bývalý študent Gymnázia Janka Kráľa, televízny moderátor,  Ľubomír Bajaník.

  • Boli sme na výstave...

    Boli sme na výstave...

    Základná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska v Novej Vsi nad Žitavou usporiadala tradičnú Výstavu ovocia a zeleniny, ktorej sa 18. 09. 2023 zúčastnili aj žiaci našej základnej školy.

    Všetci sme sa s veľkou radosťou pokochali krásami dopestovaných plodov, ktoré sa urodili v záhradách miestnych obyvateľov. Mnohé z detí si na výstave spoznali hrušky a jabĺčka, ktoré tu vystavovali ich rodičia alebo starí rodičia.

    Našim dôchodcom ďakujeme za milé pozvanie.

  • Via Historica - Cesta slovenskou históriou - Od Sama po Jánošíka

    Via Historica - Cesta slovenskou históriou - Od Sama po Jánošíka

    Šermiarsko-divadelná skupina Via Historica nás 12. 09. 2023 opäť veľmi vtipným a zážitkovým spôsobom previedla udalosťami našich dejín. Do príbehu o Slovanoch prichádzajúcich od ďalekého Donu nás uviedol magický šaman. Vďaka výborným hereckým výkonom sme boli postupne vtiahnutí do obdobia Samovej ríše, prvých kniežatstiev, Veľkej Moravy až do príchodu Cyrila a Metoda, ktorí boli pozvaní Rastislavom preto, aby pozdvihli kultúrne a náboženské povedomie Slovienov.

    Pri vykresľovaní historických okolností zo života Svätopluka boli do predstavenia aktívne zapojení aj naši žiaci, ktorí skúsili v úlohe troch synov zlomiť Svätoplukove prúty. Odniesli si ponaučenie, že keď budeme držať spolu a budeme si pomáhať, nik nás nepremôže.

    V sprievode alchymistu sme pokračovali v našom príbehu príchodom Maďarov a mongolskými vpádmi, počas ktorých sme boli svedkami ukážky stredovekého šermu v dobových kostýmoch. 

    Viktória Furková zo 6. ročníka si mohla na vlastnej koži vyskúšať, aké to bolo, keď sa naši predkovia ocitli vo víre 150-ročnej okupácie Turkami a súčasne aj Bočkajovho stavovského povstania. Počas vpádov ziskuchtivých nájazdníkov prišla o svoj kožúšok, čiapku, ba aj o stoličku, na ktorej práve sedela.

    Krátko na to sa zišli na dvore Rudolfa II. najznámejší alchymisti a začalo sa čarovať a kúzliť. Šiestačka Dorotka Kriváňová sa rozhodla, že sa stane neviditeľnou. Verte či neverte, nakrátko sa jej to vďaka záhadným alchymistickým formulkám naozaj podarilo. 

    Potom  prišla 30. ročná vojna, boj cisárskych mušketierov, Betlenových hajdúchov, obdobie ďalších tureckých nájazdov... no poviem vám, naši predkovia to vôbec nemali ľahké.

    Aj naša najmladšia hrdinka Marínka Juhásová zo 4. ročníka dokázala odvahu a predviedla silu svojho hlasu, keď musela počas mučenia zo stredovekej panskej mučiarne poriadne a z celej sily zakričať. Ani pomocníkovi samotného pána baróna nešlo do hlavy, že zvládla stredoveké mučenie s úsmevom na tvári J.

    Ďakujeme za divadelné spracovanie našej histórie v podaní Via Historica, bolo opäť obohacujúcim zážitkom plným príbehov, vtipu a napätia.

  • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

  • Vážení rodičia! Milí žiaci!

    PONDELOK – 04. 09. 2023

    8.00 hod. slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 na dolnej chodbe ZŠ.

    8.15 - 9.00 hod. privítanie žiakov triednymi učiteľmi a pokyny na nasledujúce dni.

    Prevádzka školského klubu detí a školskej jedálne v tento deň nebude.

  • Športový klub AC NOVAN Nová Ves nad Žitavou

    Vážení rodičia, milí žiaci!
    Športový klub AC NOVAN Nová Ves nad Žitavou hľadá nových mladých športovcov – chlapcov i dievčatá, ktorí majú chuť pridať sa do už fungujúcich futbalových tímov U7, U9, U11, U13 a do vznikajúceho tímu U15.
    Ponúkame:
     oficiálne členstvo v športovom klube AC NOVAN
     aktívne trávenie voľného času
     pravidelné tréningy
     tréning telesnej zdatnosti, kolektívneho športového správania a zodpovednosti
     zábavu s rovesníkmi v známom prostredí - tréningy prebiehajú na ihrisku v obci a v telocvični ZŠ
     možnosť zúčastňovať sa na športových podujatiach
     stať sa súčasťou veľkého športového kolektívu v obci

    Tešíme sa na vás!

  • Prázdninový školský klub detí alebo naša „letná družina“

    Prázdninový školský klub detí alebo naša „letná družina“

    Letný pobyt detí v ŠKD sa v našej základnej škole uskutočnil od 3. do 7. júla 2023. Deťom ponúkol celú škálu rôznych voľnočasových aktivít, ktoré pozitívne ovplyvňujú ich voľný čas a učia ich využívať ho plnohodnotne.

    Spoločne strávený čas sme venovali hlavne možnosti poskytnúť deťom priestor na sebarealizáciu s využitím individuálneho prístupu.

    Zaradené boli aktivity netradičného charakteru, počas ktorých si deti vyskúšali modelovanie formou cestoplastiky, sušenie a maľovanie svojich výrobkov.

    Jeden deň sme venovali návšteve múzea, kde si deti prezreli paleontologické nálezy z horného Požitavia. Spoločensko-vednú expozíciu tvorili archeologické, historické, etnografické a umelecké predmety z nášho okolia, ktoré si deti prezerali s obrovským záujmom. Malých prírodovedcov zaujala najmä výstava hmyzu, kde si pomocou lupy mohli popozerať drobné živočíchy a hmyz, ktorý nie je vidieť bežne. Domov si každý odniesol odliatok hmyzu z vosku, ktorý si samostatne vytvoril.

    Deti si vyskúšali gurmánske umenie v súťaži Bez servítky, kde mali možnosť pripraviť jednoduché jedlo podľa vlastnej fantázie. Nevyhli sa však odbornému hodnoteniu, pretože na záver našej aktivity zavítali medzi nás naše pani kuchárky a vedúca školskej jedálne, ktoré vytvorené jedlá a sladké dezerty posúdili odborným očkom.

    Posledný deň patril tvorivým dielňam, ktorých programom bolo maľovanie na netradičný materiál. K výbornej atmosfére prispelo nielen slnečné počasie, ale tiež vzájomné rešpektovanie sa a dodržiavanie pravidiel.

    Veríme, že ponúknutý program sa deťom páčil a možnosť spoločne tráviť voľný čas posilnilo kamarátske vzťahy a urobilo radosť všetkým zúčastneným.

  • Školský výlet - 1. stupeň - Bojná

    V závere školského roka sa 22. 06. 2023 žiaci 1.– 4. ročníka vybrali na školský výlet do Bojnej. Najprv sme navštívili Ranč pod Babicou, kde sme mohli vidieť rôzne druhy zvierat. Kŕmili sme ich zakúpenými balíčkami s krmivom. Bol to veľký zážitok. Vďaka novým záhradným a oddychovým prvkom sme sa v areáli ranča cítili všetci veľmi príjemne. Nezabudli sme ani na našich najbližších a v areáli sme pre nich nakúpili malé drobnosti.

    Náš výlet pokračoval návštevou archeologického múzea priamo v obci. Pani sprievodkyňa žiakom pútavo a zrozumiteľne priblížila našu históriu, predovšetkým obdobie Veľkej Moravy. Zoznámila ich s archeologickými vykopávkami z neďalekých Hradných valov a ochotne odpovedala na všetky ich zvedavé otázky. Cestou domov sme si pochutili na výbornej zmrzline.

    Dobré počasie, veselá nálada a skvelé zážitky zavŕšili náš spoločný výlet.

  • Školské výlety – 2. stupeň – Bojnice a Bratislava

    Tento školský rok viedli 13. júna 2023 naše kroky v rámci koncoročného výletu do romantického zámku v Bojniciach, ktorý je bohatý na mnohé vzácnosti, zaujímavosti a tajuplné príbehy. V zámku sme okrem iného navštívili Grófsky byt s reprezentatívnou Zlatou sálou, Huňadyho sálu s unikátnym barokovým lustrom a jednotlivé poschodia Stredného hradu so zachovalými neogotickými interiérmi. V závere prehliadky nás pani sprievodkyňa zaviedla do rodinnej hrobky, v ktorej našiel miesto posledného odpočinku gróf Ján Pálfi, posledný šľachtický majiteľ Bojnického zámku. Prehliadku sme ukončili prechádzkou v unikátnej prírodnej travertínovej jaskyni nachádzajúcej sa priamo pod zámkom. Od pani sprievodkyne sme okrem odborného výkladu doplneného o zaujímavé informácie dostali aj pochvalu za to, že počas celej prehliadky sa všetky deti veľmi pekne správali a boli veľmi milé.

    Následne sme sa vybrali do neďalekej zoologickej záhrady, v ktorej nás už čakali lektorky z tunajšej Zooškoly. Priamo v areáli, po ktorom nás sprevádzali, sme si vypočuli odborný výklad a v rámci témy Biodiverzita sveta sme sa zoznámili nielen s poslaním zoo, ale aj s rôznymi druhmi živočíchov. Dozvedeli sme sa, že Národná zoo Bojnice sa zúčastňuje viacerých záchranných programov a jedným z jej najdôležitejších poslaní je chov ohrozených druhov zvierat. Aktuálne chová 76 druhov zvierat (244 jedincov) zaradených do Európskych záchranných programov, Európskych plemenných kníh ESB a Medzinárodných plemenných kníh ISB.

    Naším tretím cieľom bola 30 metrov vysoká Vyhliadka Bojnice, nazývaná Čajka v oblakoch, ktorá nám poskytla krásne výhľady na široké okolie mesta.

    Poslednou zastávkou bolo nákupné centrum Korzo v Prievidzi, ale jeho návšteva sa napokon nekonala, pretože bolo zatvorené. Niekto totiž nahlásil bombu v pobočke istej banky. Keďže sa nevedelo, v ktorej to konkrétne bolo, z bezpečnostných dôvodov boli uzavreté pobočky tejto banky na celom Slovensku. Takže sme nemali na výber a domov sme sa vracali trochu smutní. Rozhodli sme sa, že si to nejako vykompenzujeme, a tak sme 22. júna 2023 absolvovali druhý výlet, ktorý pozostával len z návštevy bratislavských nákupných centier Eurovea a Avion.

    Tento školský rok teda uzatvárame spokojní, pretože sme výnimočne boli na dvoch výletoch a všetkým sa nám to nesmierne páčilo.

  • Vyhodnotenie zberu papiera

    Vyhodnotenie zberu papiera

    Ako každý rok aj v tomto školskom roku sme už druhý raz zorganizovali zber papiera, a tak sme prispeli aspoň „kvapkou v mori“ k záchrane našich stromov.

    Spolu sa vyzbieralo  2 595 kg papiera.

    Umiestnenie: 

    1.miesto: Simonka Uhrinová 791,0 kg - 3. trieda

    2.miesto: Samuel Baráth 311,0 kg - 9. trieda

    3.miesto: Šimon Miško 173,0 kg - 3. trieda

    Prvé tri miesta budú odmenené vecnými cenami a  žiaci víťaznej triedy, ktorí sa zapojili do zberu, dostanú sladkú odmenu.

    Najviac papiera nazbierala 3. trieda spolu to bolo 1 211 kg papiera.

  • TECHNICAL DAY

    TECHNICAL DAY

    Žiaci 8. a 9. ročníka sa 9. júna 2023 zúčastnili podujatia s názvom „Technical Day“, ktoré organizovala SOŠ technická v Zlatých Moravciach. V duchu hesla „Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť“ spoznávali naši žiaci čaro techniky. Nazreli do tajov strojárstva, elektrotechniky, logistiky a počítačov. Cestou jednotlivými stanovišťami si prakticky vyskúšali spájkovanie, tvorbu vlastnej IP adresy či diagnostiku chladiacich a klimatizačných zariadení. Okrem iného boli svedkami tvorby „emoji“ štítku na 3D tlačiarni. Na stanovisku logistiky si vyskúšali svoje rýchle prsty v strojopise.

    Príjemná atmosféra, ktorá sa niesla počas celého podujatia, bola znakom, že žiakov jednotlivé aktivity veľmi bavili. Každý účastník získal certifikát o absolvovaní programu. Organizátorom ďakujeme za pozvanie.

  • VIA HISTORICA - cesta slovenskou históriou

    VIA HISTORICA - cesta slovenskou históriou

    Šermiarsko-divadelná kumpánia Via Historica nás 7. júna 2023 veľmi vtipným a zážitkovým spôsobom previedla  udalosťami našich dejín. Vďaka výborným hereckým výkonom boli žiaci vtiahnutí do deja bojov proti Turkom pri Viedni v roku 1683 a boli svedkami ukážky stredovekého šermu v dobových kostýmoch. Pri vykresľovaní historických okolností zo života Juraja Jánošíka a stavovských povstaní bol aktívne zapojený do predstavenia aj náš žiak zo 4. ročníka, ktorý sa svojej úlohy zhostil veľmi dobre. Obliekol si jánošíkovskú košeľu, opasok a klobúk, do ruky vzal valašku a preskakoval cez jedličky.

    Vďaka zaujímavému prepojeniu reforiem Márie Terézie s francúzskou revolúciou si mohli žiaci revolučne zaprotestovať a jednohlasne vyjadriť svoje požiadavky pod vlajkou francúzskej revolúcie pokrikmi: „Nechceme sa učiť! Chceme samé jednotky! Chceme dlhšie prázdniny!“

    V záverečnej časti venovanej vzniku spisovnej slovenčiny a revolučným rokom na Slovensku si žiaci pripomenuli významné mená ako Štúr, Hurban, Hodža, Daxner či Matúška.  Zaspievali sme si hymnu priamo so štúrovcami počas jej vzniku, prejavili sme nespokojnosť s maďarizačným útlakom aj hnev po prepustení Ľ. Štúra z bratislavského lýcea.

    Na pódiu nás zastupoval ôsmak Dominik Kopcík, ktorý dostal pochvalu za výborný herecký výkon a musíme uznať, že Dominik bol na okolnosti maďarizácie, útlaku a prenasledovania Ľ. Štúra naozaj veľmi nahnevaný.

    Ďakujeme za tento krásny zážitok plný histórie, vtipu a zaujímavostí. Divadelné spracovanie našich dejín nás oslovilo natoľko, že na september sme naplánovali ďalšie stretnutie s týmito skvelými divadelníkmi.

  • Deň detí

    Deň detí

    Deň detí patrí už tradične najmladším členom našej spoločnosti - deťom. V našej škole sme ho oslávili 1. júna 2023 a po prvýkrát bol spojený s prespaním v škole. Priestory školského dvora sa o 17:00 hod. rozzvučali detským smiechom, radosťou a elánom. Začali sme organizačnými pokynmi a žiakov sme rozdelili do družstiev podľa farebných náramkov.

    Pre žiakov 2. stupňa boli súťaže pripravené v parku a pre žiakov 1. stupňa súťaže v areáli školy. Športové a vedomostné disciplíny boli spojené s indíciami, ktoré mali žiakov po ich vylúštení doviesť až k ukrytému pokladu. Svoju bystrosť, šikovnosť a obratnosť si deti vyskúšali v disciplínach Zapamätaj si, Poľovníci, Popoluška, Hľadači prírodných pokladov, Skákanie vo vreci, Veľké gumáky, Kufor, Čašník, Novinová štafeta a Odkaz od pračloveka.

    Popri súťažení si mohli deti oddýchnuť v tvorivých dielňach pred školským klubom, kde boli pripravené bublifuky, kreslenie na asfalt, maľovanie na tvár, omaľovánky, tajničky, vyškrabkávaná technika tušom a voskovkami, ale aj maľovanie na streč fóliu obmotanú okolo kmeňov stromov.

    Pre hladné brušká boli pripravené chutné grilované špekáčiky s chlebom a limonáda. A konečne prišiel ten čas hľadania pokladu, ktorého sa deti nevedeli dočkať. Tubusy so sladkým prekvapením boli dobre ukryté a nájsť ich mohli len družstvá, ktoré sa orientovali podľa priložených indícií. Krik, radosť a rozžiarené oči boli jasným znamením toho, kto a kde poklad našiel. Nakoniec sa to však podarilo všetkým súťažiacim.

    Náš program pokračoval diskotékou a futbalovým zápasom na multifunkčnom ihrisku. Pred samotným vyvrcholením tohto zábavného dňa si išli žiaci pripraviť svoje triedy, v ktorých si rozložili všetky potrebné veci na spanie. Oddýchli si pri pozeraní rozprávky a čakali, čo sa bude ďalej diať.

    Spestrením večera bolo aj pozorovanie Mesiaca a jeho povrchu cez teleskop. Na chvíľu sme sa teda pomyselne preniesli do vesmíru a prostredníctvom vesmírneho teleskopu si deti mohli prezrieť nočnú oblohu. Zaujímavosti a svoje pozorovania im porozprával a celú aktivitu viedol Mgr. Igor Marhevský, PhD. Deti mali možnosť vidieť Mesiac v splne a krátery na ňom, priblíženú planétu Venuša, hviezdy a hviezdnu oblohu

    Všetky deti sa veľmi tešili na nočnú cestu odvahy, ktorá sa odštartovala po zotmení. Kapitán Niam pri silnej búrke na mori prišiel o svoju loď aj s celou posádkou, a preto hľadal na palubu morských tulákov. Žiaci prechádzali sviečkami osvietenou cestičkou a museli uhádnuť hádanku, vymenovať morské jedlá, ukázať svoju silu, pamäť, ale hlavne nebojácnosť. Na konci cesty čakala pirátska listina, na ktorú sa žiaci podpísali a získali diplom za odvahu.

    Unavení, ale šťastní a s úsmevom na tvári sme sa ponorili do svojich snov a sladko sme všetci zaspali.

  • Zber papiera

    Zber papiera

    Riaditeľka ZŠ oznamuje rodičom žiakov, že sa uskutoční zber papiera v dňoch

    od 29. 05. 2023 do 05. 06. 2023.

    Vedľa kotolne bude pristavený kontajner, kde môžete papier odovzdať

    v čase od 7:15 hod. do 14:15 hod. p. školníkovi.

    Peniaze zo zberu papiera budú použité na doplnenie pomôcok pre žiakov školy.

    Vážení rodičia, dovoľujeme si vás požiadať o pomoc škole zberom papiera.

                                                                                                 Ďakujeme!

  • MDD - udelenie riaditeľského voľna

  • „ROZLÚSKNI TO!“

    V tomto školskom roku sme sa po prvýkrát zapojili do súťaže, ktorá bola určená pre žiakov 9. ročníkov základných škôl. Organizovala ju Slovenská aliancia moderného obchodu, ktorá je tvorená TOP zamestnávateľmi v sektore obchodu – Billa, dm drogerie markt, Kaufland, Lidl, METRO, Terno a Tesco.

    Cieľom súťaže bolo priblížiť fungovanie obchodu žiakom základných škôl, a to prostredníctvom riešenia reálnych výziev z praxe a podporiť tým záujem žiakov o duálne vzdelávanie a obchodné povolania.

    Naši deviataci si z piatich ponúknutých súťažných tém vybrali tému EKOLÓGIA. V jej rámci navrhli zlepšenie ekologických prístupov, konkrétne v technike balenia niektorých výrobkov, ako aj návrh ich obalov.

    Spoločne vytvorili projekt, ktorý posúdila odborná porota a označila ho za pekný, ale nie výherný. Konkurencia bola vysoká, my sme však radi, že máme novú skúsenosť a rozšírili sme si obzory aj v problematike fungovania obchodu.

    Získali sme diplom, ktorý nám naše vynaložené úsilie a snahu bude pripomínať.

strana: