• Deň narcisov v našej škole a obci

    Liga proti rakovine aj tento rok organizovala celonárodnú verejnú zbierku na podporu onkologických pacientov. Všetci ju poznáme pod názvom Deň narcisov a jej 28. ročník sa uskutočnil 18. apríla 2024.

    V tento deň sa ôsmaci a deviataci našej základnej školy opäť rozbehli do ulíc našej obce a jej obyvateľom, ktorí sa rozhodli prispieť dobrovoľným finančným príspevkom, s radosťou pripli na kabát žltý narcis.

    Tento nenápadný drobný kvietok znovu zaujal v našom povedomí špeciálne miesto. Vnímame ho ako symbol pomoci ľuďom, ktorí to najviac potrebujú.

    Sme radi, že sme sa Dňa narcisov mohli opäť zúčastniť a naše poďakovanie patrí všetkým, ktorí podporili túto vysoko humánnu myšlienku.

    Aj vďaka vám sa nám dnes podarilo vyzbierať sumu 578,59. Ďakujeme!

  • IQ olympiáda

    IQ olympiáda

    IQ olympiáda je postupová súťaž určená žiakom 5. – 9. ročníka základných škôl. Rozdelená je do troch kôl, pričom školské kolo prebieha on-line. V našej základnej škole sa uskutočnilo 17. apríla 2024 a prihlásilo sa doň 7 žiakov.

    Olympiáda nepreveruje „naučené“ vedomosti, ale najmä schopnosť logicky uvažovať. Aj preto je zostavená ako súbor logických úloh, ktoré musia súťažiaci vyriešiť za určitý čas. Ide o všestranné úlohy, ktoré pokrývajú rôzne druhy intelektového nadania. Súťažiaci si pri ich riešení precvičia mozog, rozvinú svoju mentálnu kondíciu a súťaživosť. Po vyhodnotení sa síce nedozvedia výšku svojho IQ, ale zistia počet bodov, ktorý ich, v prípade dobrého výsledku, môže posunúť do ďalšieho kola.

    Našim žiakom, ktorí sa školského on-line kola IQ olympiády zúčastnili, budeme držať päste, aby ich výsledky boli čo najlepšie.

  • Deň narcisov sa blíži...

    Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine.

    TENTO ROK SA BUDE KONAŤ UŽ 28. KRÁT, A TO

    18. APRÍLA 2024

    Každý z nás pozná niekoho, kto trpí rakovinou. Pripnite si malý kvietok za všetkých, ktorí bojujú s touto zákernou chorobou.

    Ďakujeme každému, kto pripnutím žltého narcisu vyjadrí podporu, povzbudí nádej a prinesie pozitívnu energiu, ktorú denne všetci potrebujeme v každom uhle pohľadu na život.

    Liga proti rakovine

    Viac o možnostiach prispenia i o tom, ako pomáha Liga proti rakovine, nájdete na www.dennarcisov.sk.

    18. apríla 2024 si môžete pripnúť narcis v našej základnej škole aj v uliciach našej obce. 

  • Oznam

  • Technika

    Technika

    V našej základnej škole máme k dispozícii školskú dielňu vybavenú potrebnými pomôckami na tvorivú prácu našich žiakov, ktorí sa v nej môžu plne realizovať v rôznych činnostiach. Aj vďaka sponzorskému daru (dreva a drevených odrezkov) môžu naši žiaci predvádzať svoje zručnosti. Ďakujeme všetkým, ktorí nás doposiaľ podporili.

  • Zápis do 1. ročníka

  • Zápis do 5. ročníka

    Riaditeľstvo Základnej školy Partizánska 362, Nová Ves nad Žitavou oznamuje, že 

    ZÁPIS ŽIAKOV DO 5. ROČNÍKA

    v školskom roku 2024/2025

    sa uskutoční od 01. 04. 2024 do 30. 04. 2024

    formou vyplnenia elektronickej prihlášky

    alebo na slávnostnom zápise dňa 04. 04. 2024 o 16.00 hod.

  • O troch grošoch

    Divadlo OSKAR – umelecký súbor profesionálnych hercov. V utorok 27. 03. 2024 zahrali parádnu rozprávku „O troch grošoch“ v modernom prevedení. Priniesli radosť, smiech a dobrú náladu medzi žiakov našej školy. Pútavým príbehom, pretkaným vtipnou konverzáciou, veselým textom a pesničkami zaujali všetkých malých, ale aj veľkých žiakov. Deti odchádzali s príjemným zážitkom a za všetkých môžeme konštatovať, že divadlo bolo skvelé, smiali sa deti a aj my dospeláci. 

  • Noc s Andersenom - 2. stupeň

    Žiaci 2. stupňa absolvovali 22. marca 2024 ďalšiu Noc s Andersenom. Tento rok sa niesla v duchu oslavy 180. výročia vydania rozprávky Snehová kráľovná. Všetci žiaci sa na túto akciu veľmi svedomito pripravili a ako môžete vidieť na obrázku vyššie, svoju predstavu o snehovej kráľovnej zhmotnili priam ukážkovo.

    Po príchode do školy (o 18.00 hod.) sa všetci pustili do práce. Kreslili, vyfarbovali, písali pozdravy, tvorili a spod ich rúk vychádzali malé umelecké dielka. Popritom sa, samozrejme, zabávali, smiechom a dobrou náladou sa nešetrilo.

    Po dobre vykonanej práci prišiel čas na večeru. Objednaná chutná pizza (53 ks) rozvoňala celú školu. Nasledovala nočná „hľadačka“ sladkostí, schovávačka a diskotéka.

    Pani učiteľky A. Kozayová, A. Kramárová a pán učiteľ J. Krajči si opäť raz potvrdili, že naše deti majú veľkú výdrž – nie a nie spať! Ale jedno ponocovanie sa predsa musí tolerovať. Aj to k tejto akcii patrí. Ráno sa všetci žiaci príjemne unavení rozišli domov a už teraz sa tešia na budúci rok.

  • Čítajme si...2024 a Deň s Andersenom - 1. stupeň

    Čítajme si...2024 a Deň s Andersenom - 1. stupeň

    Cieľom čitateľského maratónu bolo zapojiť do čítania čo najväčší počet detí, motivovať ich k čítaniu kníh a k pravidelným návštevám knižníc. V našej školskej knižnici sa čítalo 22. marca 2024. Žiaci 1. stupňa prečítali časť z knihy Deduško Večerníček od spisovateľa Jozefa Pavloviča. Čítania sa zúčastnilo 58 žiakov.

    Čitateľský Deň s Andersenom pokračoval zaujímavými aktivitami. Prváci vytvorili krásnu obrázkovú knižku o Jankovi Hraškovi, druháci svoju fantáziu využili v Knižnej pátračke a pri tvorení návrhov obalu knihy od Márie Ďuríčkovej Danka a Janka. Tretiaci a štvrtáci pomocou Knižnej pátračky zložili citáty o knihách a vytvorili zaujímavé projekty o Márii Ďuríčkovej a Jozefovi Pavlovičovi. Všetky výtvory budú skrášľovať našu školskú knižnicu. 

  • Plavecký výcvik

    Plavecký výcvik

    V termíne od 12. do 15. marca 2024 sa žiaci 7. - 9. ročníka po prvýkrát zúčastnili plaveckého výcviku v Mestskej plavárni v Nitre. Začiatočníci sa naučili plávať a pokročilejší žiaci si zdokonalili svoje plavecké schopnosti v troch štýloch, a to kraul, prsia a znak. Okrem toho sa naučili skákať šípku a kotúľ v obrátke. Všetci žiaci si to naozaj užili, získali nové skúsenosti a zabavili sa. Dúfame, že aj na budúci rok sa nám podarí znovu sa zúčastniť plaveckého kurzu a že to bude také úspešné ako aj tento rok.

  • Veľkonočná tržnica

    Veľkonočná tržnica

    Veľká noc sa tradične spája s ľudovými oslavami príchodu jari. Radosť z jej príchodu dopĺňa kvitnúca príroda a zrod nového života, kúpačky, šibačky a maľovanie vajíčok.

    Chlapci si pripravujú vodu a voňavku, dievčatá korbáče či maľované kraslice. Tento predsviatočný čas využili aj naši žiaci a rozhodli sa obdarovať svojich polievačov a rodinu výrobkami, ktoré si sami zhotovili.

    V pondelok 25. 03. 2024 svoje výrobky prezentovali na výstavnej akcii Veľkonočná tržnica, kde si mohli navzájom svoje práce prezrieť a za symbolickú cenu podporiť prácu niekoho iného.

    Svojím výrobkom potešili nielen seba, ale aj niekoho komu výrobok na polievačky darujú. Výťažok z akcie bude použitý na ďalšiu výchovno-vzdelávaciu akciu v prospech všetkých našich detí.

  • Svetový deň vody

    Svetový deň vody

    Svetový deň vody bol vyhlásený Organizáciou spojených národov v roku 1992.  Na svete vtedy trpela nedostatkom vody alebo nemala prístup k vode viac ako miliarda ľudí. Hlavným poslaním Svetového dňa vody je pripomínať význam vody pre existenciu jednotlivca, spoločnosti, prírody a celej planéty. 

    My sme si ho pripomenuli vďaka zaujímavej prednáške odborníkov zo Slovenského vodohospodárskeho podniku, ktorí našu školu navštívili 21. marca 2024. Vďaka ich podrobnému výkladu sme sa dozvedeli nielen o dôležitosti vody a vodných zdrojov, ale aj zaujímavosti o vodných tokoch, dielach a priehradách na Slovensku.

  • Javiskový škriatok

    Aj žiaci z našej ZŠ hrajú divadlo! Vo svojom voľnom čase sa venujú tejto tvorivej činnosti, vďaka čomu sa mohli zúčastniť regionálnej súťaže a prehliadky detskej dramatickej tvorivosti Javiskový škriatok, kde súťažili medzi sebou mladí umelci z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce.

    13. marca 2024 vystúpili pred publikom v bábkovej sále Kultúrneho domu v Šali s klasickou rozprávkou O troch grošoch na motívy Pavla Dobšinského. Predstavenie si naši mladí divadelníci skutočne užívali, a tak si za energiu, ktorá z nich vyžarovala, vyslúžili od poroty aj pochvalu.

    Zúčastnené divadelné súbory sa mohli vzhliadnutím ostatných predstavení vzájomne inšpirovať. Na záver bolo pre všetkých pripravené aj vystúpenie profesionálneho divadla  Teáter Komika, divadla dospelých hrajúcich pre deti.

    Naši mladí divadelníci zo ZŠ nacvičujú predstavenia ako členovia Divadelného súboru NUK v našej obci. Aj rozprávka O troch grošoch bola premiérovo uvedená 10. 12. 2023 v Dome kultúry v Novej Vsi nad Žitavou. Momentálne pôsobí v divadle 7 detských hercov.

    Ďakujeme našim žiakom za nádhernú reprezentáciu našej ZŠ a našej obce v tejto umeleckej oblasti a prajeme im ešte veľa tvorivej energie!

    O troch grošoch - osoby a obsadenie:

    Kráľ: Martin Brinčka (4. roč.)

    Sedliak: Ján Brinčka (6. roč.)

    Dvorná dáma/ Radkyňa 1: Dorota Kriváňová (6. roč.)

    Dvorná dáma/ Radkyňa 2: Sofia Studená (5. roč.)  / Natália Kováčová (7. roč. – na premiére)

    Dvorná dáma/ Radkyňa 3: Sára Srnková (5. roč.) / Agáta Lintnerová (MŠ – na premiére)

  • Otvorená hodina pre predškolákov

    Otvorená hodina pre predškolákov

    Dňa 13. marca 2024 sme v našej základnej škole privítali 21 predškolákov a ich rodičov na otvorenej hodine, ktorá sa konala v prvej triede.

    Pani učiteľka Ľubica Červená a jej 15 prváčikov predškolákom porozprávali, na čo sa možu v škole tešiť a v krátkosti im odprezentovali všetky vyučovacie predmety. Hravou formou si zopakovali vedomosti z matematiky, slovenčiny, angličtiny, prvouky. Spoločne si aj zacvičili a zaspievali.

    Predškoláci sa aktívne zapájali do všetkých činností, za čo boli v závere odmenení madailami a sladkosťami. 

    Tešíme sa na ďalšie stretnutie s nimi 4. apríla 2024 na zápise do našej ZŠ!

  • Geografická olympiáda - okresné kolo

    Geografická olympiáda - okresné kolo

    Naši šikovní žiaci a zároveň výhercovia školského kola v jednotlivých kategóriách sa 12. marca 2024 zúčastnili okresného kola Geografickej olympiády na ZŠ Topoľová v Nitre.

    V okresnom kole v prvej časti súťaže museli žiaci vypracovať otázky a úlohy zo stanovených tém a z poznatkov o miestnej krajine bez atlasu. V druhej časti súťažiaci riešili úlohy zamerané na preverenie zručnosti v práci s atlasom a mapou a na orientáciu v teréne s použitím pomôcok

    Nášmu žiakovi 5. ročníka Erikovi Opálenému sa podarilo obsadiť 10. miesto a zároveň sa stať úspešným riešiteľom, k čomu mu srdečne gratulujeme.

    Všetkým žiakom, ktorí sa súťaže zúčastnili ďakujeme za peknú reprezentáciu školy.

  • Naše hviezdy mesiaca február

    V našej škole sme hrdí na talentovaných a vzdelaných žiakov, ktorí dosahujú výborné výsledky v učení alebo v rôznych oblastiach života. Títo jednotlivci nie sú len našimi najlepšími žiakmi, ale sú aj vzorom pre ostatných, ukazujúc, že s odhodlaním, prácou a vášňou sa môžu dosiahnuť vynikajúce výsledky. Preto sme sa ich rozhodli každý mesiac odmeniť symbolickou hviezdou na "nástenke slávy".

  • Testovanie 9 2024

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľské voľno

    Riaditeľka Základnej školy Partizánska 362, Nová Ves nad Žitavou v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelaní /školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhodla o udelení riaditeľského voľna dňa 20. marca 2024 /v stredu/ žiakom 4. – 8. ročníka, a to z dôvodu Testovania 9 2024.

    V tento deň budú žiaci automaticky odhlásení zo stravy.

  • Otvorená hodina

strana: